Wiekwerpers en ‘Kreugje door naar finale

Het was vrijdag avond groot feest in ’t Kreugje. Hoevelaken was massaal uitgelopen voor de halve finales van de StayHome League II die beide in ’t Kreugje gespeeld werden. Na een avond met bij vlagen een hoog niveau darts was Tim van Leijenhorst geboekt, hij liet ’t Kreugje op z’n grondvesten trillen.

Wiekwerpers – Café Lobbes

In de heen wedstrijd hadden de Wiekwerpers zich in een goede positie gespeeld door met 2-4 van Lobbes te winnen. Maar opgegeven hadden de heren van Lobbes het nog niet. Ze begonnen gister aanvallend aan de return. Robert Withaar de Jong zat John Kok kort op de huid, nadat hij Kok even uit zicht verloor en op 1-0 achter kwam vond hij snel een gaatje op terug te komen tot 1-1. Daarna liep Withaar weg en mocht aan dubbel 1 beginnen toen Kok nog op 115 stond maar bleef daarop hangen. Een 10 minuten durend gevecht om dubbel 1 volgende. De reacties op YouTube waren veel zeggend. mrKnakbol: “de kids even op bed gelegd, staan ze nog steeds op dubbel 1”. Gijs Leebeek sprak over een “​Taaie pot” en Sander Verbruggen bekend van Inwoner van Hoevelaken noemde het zelfs “gênant”.

Uiteindelijk trok Kok aan het langste eind, een bevrijding, want daarna volgende al snel zijn 3 leg en won daarmee de eerste partij. Aanvoerder Pino mocht zelf proberen om Lobbes in het toernooi te houden in een wedstrijd tegen Julsing. Dit bleek te hoog gegrepen. Julsing die tot nu toe maar 2 legs uit handen gaf bleef ook nu “clean”. Er waren wel momenten dat Van Doornik in de wedstrijd kwam maar hij gooide zich op een aantal cruciale momenten dood. Zo plaatste Julsing de Wiekwerpers relatief eenvoudig voor de finale.

De 3de wedstrijd was nog maar een formaliteit. Pino en Schreuders probeerde de eer te herstellen tegen het duo Van den Hoeven en De Jong. Die twee speelde nooit eerder samen maar daar was weinig van te merken. Van den Hoeven gaf de voorzetten en De Jong hoefde ze alleen maar in het dubbeltje te prikken. Van eer herstel was weinig sprake want de Wiekwerpers wonnen ook de koppelpartij eenvoudig met 3-0. “Van die robots valt niet te winnen” verklaarde Schreuders. De Wiekwerpers wonnen gisteravond met 6-0 en brachten de einduitslag op 10-2.

’t Kreugje 2 – Majestic Five 1

In de tweede wedstrijd gingen de kenners uit van een meer gelijke strijd ondanks dat Majestic niet kon beschikken over Kay-Arne Kamphuis en Niels Kok. Met Willemsen en Bunt leek de ploeg ook goede vervangers in huis te hebben. Maar al in de eerste wedstrijd tegen Colin Elverding begon de machine bij Willemsen toch weer te haperen. Met een keurig gemiddelde van 51 mocht hij afronden vanaf 46. Colin stond op dat moment nog op 233 en had een gemiddelde van 17. Maar Willemsen, die nog nooit een single partij in ’t Kreugje won, kreeg die 46 niet van het bord en gaf de leg totaal onnodig uit handen. Daarna ging Willemsen wat onbevangener spelen en dat betaalde zich uit in een 2-1 voorsprong. Vader Elverding zette zijn zoon op scherp “kom op kleine”. Dat leek te werken en doordat Colin de triples wat vaker begon te vinden kwam hij terug tot 2-2 en stond in de beslissende leg als eerste op een dubbel (20). Via dubbel 10 gaf hij uiteindelijk Willemsen het na kijken.

Met deze dure nederlaag had Majestic geen rekening gehouden. En met de wedstrijd Joost van den Heuvel – Dave Geurtsen in het vooruitzicht was ’t Kreugje nu top favoriet voor een finale plaats. Hoewel Joost nog niet het toernooi van z’n leven speelt werd hij toch wel een stuk sterker in geschat dan Geurtsen. En wederom zagen de commentatoren in de studio dat goed want Joost kwam met een prachtig 89 check op 1-0 en was ook de rest van de wedstrijd de bovenliggende partij. Geurtsen kon het niveau scorend makkelijk bij houden en kreeg in de overige legs ook kansen genoeg om uit te gooien maar slaagde daar niet in. Met een 3-0 overwinning bezorgende Joost ’t Kreugje een finale plaats.

Ook bij de tweede koppel partij van de avond stond er dus niets meer op het spel. Maar Jim Geurtsen was niet van plan om zijn tv-debuut met een nederlaag te bekopen. In combinatie met André van de Bunt schoot het Majestic koppel uit de startblokken tegen Aron Kok en Robin Elverding. Door hele zakelijke uitworpen kwam Majestic op 2-0 en kreeg het via tops en dubbel 7 kansen om de wedstrijd met 3-0 te beslissen. Kok en Elverding ontsnapte en wisten de wedstrijd zelfs om te buigen naar een 2-2. Ook zij kregen match darts op o.a. dubbel 1. Majestic dat als koppel nog geen wedstrijd verloor moest er nu toch aan geloven. Aron Kok wist na velen pogingen als eerste “madhouse” te raken.

Door de 6-0 overwinning van ’t Kreugje gaan ook zij door naar de finale met een einduitslag van 9-3.