Wiekwerpers winnen StayHome League na taaie opening

Na schuren, thuis barren en werkplaatsen eindigde de StayHome League gister avond in Gran Café de Haen. Vanuit de goed geïsoleerde atoom kelder was het niet mogelijk om verbinding te maken met het wereld wijde web. Dus wie de wedstrijd wou volgen was genoodzaakt op de fiets te stappen. Vooral de trouwe aanhang van ’t Kreugje was in de kelder aanwezig, tussen het publiek was maar een enkel Wiekwerpers shirtje of petje te bekennen.

In de finale werd best of 6 gespeelt, 4 single partijen en 2 koppel wedstrijden (indien nog niet beslist). ’t Kreugje begon agressief aan de wedstrijd en schoof voor de eerste partij één van zijn waarste troeven naar voren. In het schaken zou men dit een King’s Gambit noemen.

Maarten – Colin

Zoals gezegd mocht Colin, die in grootste vorm verkeert, aftrappen tegen Maarten Julsing. Julsing die dit toernooi de sterkste speler is aan de wiekwerpers zijde. Het niveau lag hoog, Colin wist de triple 20 makkelijk te vinden maar Julsing, af en toe geholpen door een verdwaalde tops, bleef aanhaken En dat niet alleen door een 102 check nam Julsing zelfs de leiding. Niet veel later stelde Colin daar een 80 check tegenover om zo de score gelijk te trekken naar 2-2. Maar in de beslissende leg was het toch Julsing die als eerste uit wierp en daarmee de Wiekwerpers op 1-0 zette.

Edwin – Robin

In de tweede wedstrijd lag het niveau beduidend lager maar ook hier ging het in de scores gelijk op. In de eerste leg kwam Robin als eerste op een uitgooi mogelijkheid maar verzuimde zijn kans te verzilveren, De Jong maakte hier dankbaar gebruik van en kwam op 1-0. Die eerste leg leek een blauwdruk voor het vervolg van de wedstrijd want ook in de twee volgende legs nam Robin de leiding maar was het De Jong die als eerste uitgooide. Door de 3-0 overwinning kwamen de Wiekwerpers op een royale 2-0 voorsprong.

Maarten – Joost

In zijn tweede wedstrijd van de avond nam Julsing het op tegen Joost. De tweede speelde afgelopen tijd regelmatig tegen elkaar met een onderling resultaat dat in het voordeel is van Julsing. Ook gister avond gaf Joost aardig tegen gas maar kon niet voorkomen dat Julsing via dubbel 9 op voorsprong kwam. In de tweede leg wist Joost te voorkomen dat Julsing een uitgooi mogelijkheid kreeg en ronde keurig af, stand 1-1. In de 3 en 4 leg zette Joost zijn sterke spel wel voort maar bleef haperen op de dubbels. En net als Robin eerder die avond zag Joost zijn tegenstander profiteren van de kansen die hij zelf niet benutte. Julsing trok de wedstrijd met 3-1 naar zich toe en de Wiekwerpers waren nog maar 1 leg verwijderd van de eindzege.

Milan – Aron

Voor de beslissende leg werd Milan ingezet, zoals de vaste fans weten is hij op zijn sterkst na +/- een half kratje en dat was ook nu het geval. Toch leek Aron Kok, met heuptasje, zich te verkijken in de vorm van zijn opponent. Al snel kreeg Kok 2 legs tegen en kon Milan gaan gooien voor de wedstrijd. Maar Aron Kok kreeg net op tijd een opleving een knokte zich knap terug. Eerste tot 2-1 en later ondanks wederom match darts voor Milan ook tot 2-2. In de beslissende leg kreeg ook Aron Kok pijlen voor de wedstrijd. De laatste kans om ’t Kreugje nog in de wedstrijd te houden maar 6 beurten waren niet voldoende en zo zege vierde Milan uiteindelijk via single 1 en dubbel 2.

De 4-0 stand betekende de beslissing in de finale en zo kroonde de Wiekwerpers zich tot winnaars van de StayHome League II. Ze volgende daarmee Dennis de Haas op de eerste editie op zijn naar schreef (toen nog niet in teams gespeelt).