Wiekwerpes komen met de schrik vrij

De Wiekwerpers hebben afgelopen zaterdag de eerste 2 punten van dit seizoen veilig gesteld.

De voorbereiding van Dartvereniging SK liet te wensen over. De spelers die per fiets van Amersfoort naar Hoevelaken afreedde deden dit zonder handschoenen. Een dure fout zo bleek. Want ten gevolgen van koude handen kwam de ploeg uit het Soesterkwartier al snel op een achterstand. Zowel Storm als Bakker wisten tijdens de singels geen leg te pakken. Dion “Crystal” Metz deed dit wel maar verloor van Julsing.

Alleen Simon de Boer zorgde in het eerste deel van de wedstrijd voor een lichtpuntje met een 3-1 zege op Kok.

In de eerst koppen partij mochten De Jong en Kok voor de wedstrijd gaan gooien tegen Metz en Bakker. Ondanks matige scores van beide kanten kwam het Wiekwerpers koppel op een royale voorsprong van 2-1. Maar bij Metz en Bakker begonnen de handen te ontdooien en het duo vocht zich alsnog naar een overwinning.

In de laatste koppel partij zou SK, ook wel de anti 20 club, in theorie nog een puntje kunnen pakken. Maar Julsing dit keer in combinatie met Kok was deze avond een maatje te groot voor zijn opponent (3-0).

Met een 4-2 totaal overwinning kwamen de Wiekwerpers goed weg. Want hoog was het niveau niet, en er was weinig aanleiding om een beroep te doen op Simon “The Calculator” de Boer.

Uitslagen:

Maarten Julsing – Martijn Storm 3-0
John Kok – Simon de Boer 1-3
Edwin de Jong – Maikel Bakker 3-0
Maarten Julsing – Dion Metz 3-1
Kok/De Jong – Metz/Bakker 2-3
Julsing/Kok – De Boer/Storm 3-0