Willemsen wint ronde 3

Ronde 3: Willemsen eindelijk!

Veel ogen waren tijdens de derde speelronde gericht op Bas van Vulpen die debuteerde op de Masters en Henrico van de Poll, winnaar van de eerste speelronde, die na een teleurstellende StayHome League en een ronde afwezigheid zijn rentree maakte.

Poule 1

Zowel Henrico als Van Vulpen maakte deel uit van poule 2 maar het publiek en dan met name de Deuvie Army was vooral te vinden bij baan 1 waar o.a. William de Bruin speelde. Driemaal gooide De Bruin een leg uit en was er voor de Army alle reden tot juichen maar dat was door corona maatregelen helaas niet toegestaan. Één van zijn legs won William verrassend tegen Dennis Willemsen, laatste genoemde had bovendien een 11-darter nodig om de wedstrijd alsnog te winnen. “Swoosh” had sowieso een lastig avond want Van der Gugten en Van den Berg waren in bloedvorm en Van den Heuvel snoepte zoals gewoonlijk weer zijn legjes mee. Wel ging Willemsen als beste nummer 2 door naar de halve finale. Absoluut hoogte punt in poule 1 was de 108 finish van Van der Gugten, dit bonus punt leverde hem uiteindelijk zijn eerste groepswinst op. Ook bleef hij hierdoor Van den Heuvel voor op de wereldranglijst. Beide klimmen geleidelijk omhoog en hebben de top 10 inmiddels in het vizier.

Poule 2

Op papier kon men toch wel spreken van een stevige loting maar het niveau viel uiteindelijk toch iets tegen en dat kwam met name door het missen van de dubbels. Vooral profdarter Geert was zoekende, mede door een materiaal wissel voor aanvang bleef hij steken op 0 overwinningen. De Jong gooide vooral scorend goed en kon zich wat meer missers op de dubbels veroorloven, dit leverde hem de koppositie op. In totaal kwam De Jong op 15 punten en hij neemt daarmee de eerste plaats over van Timmer op de wereldranglijst. Een onderonsje tussen Van Vulpen en Van de Poll was bepalend voor de 2de plaats en een plek in de halve finales. Van Vulpen speelde sterk en leek op winst af te streven maar wederom ondervond hij problemen met de dubbel. Henrico strafte dit falen af en had voldoende aan 1 pijl voor tops. Ook plaats 3 en 4 werden beslist in een onderling duel. Simon “The Calculator” de Boer nam het op tegen Geert Teeuwissen. Ook hier ging het uitgooien niet van een leien dakje. Vooral de wegzet beurt trof vaak het verkeerde doel. Dit leverde De Boer, die universitair geschoold is in rekenkunde, groot voordeel op. Zodoende sloot hij de avond af met een overwinning.

Halve finale 1

Willemsen – De Jong 2-0

De eerste halve finale was een kopie van vorige week. De Jong was wederom niet opgewassen tegen Willemsen opnieuw was de uitslag 2-0. Groot verschil met vorige week was wel dat Willemsen nu ook hogere scores op het bord zette en De Jong in de achtervolging zat.

Halve finale 2

In de 2de halve finale troffen jeugdvrienden Wilmar van der Gugten en Henrico van de Poll elkaar. Henrico die dit seizoen al eerder een halve finale speelde was favoriet. Maar Van der Gugten speelde gister ijzersterk en ook zijn beste kameraad was niet tegen hem opgewassen. Net als in de andere halve finale was ook hier de uitslag 2-0.

Finale

Van der Gugten en Willemsen speelde deze avond voor de tweede keer tegen elkaar. Alleen zou de winnaar van dit duel de geschiedenis boeken in gaan. Met name voor Willemsen stond er een hoop op het spel want voor de zevende keer al overleefde hij de poule fase maar nog nooit won hij een speelronde op de Masters. Een groot contrast met Van der Gugten die gister avond voor het eerst de groepsfase overleefde. Groot was dan ook de verrassing toen Van der Gugten knap op een 1-0 voorsprong kwam en in de tweede leg zelfs enkele beurten kreeg om voor de wedstrijd te gooien. Maar toen Willemsen met de schrikt vrij was gekomen door 1-1 te maken was de knop om. In de beslissende leg speelde Willemsen sterk, gaf een klein kansje weg maar wist eindelijk toch een speelronde te winnen!