Willemsen grijpt laatste strohalm

Ronde 5: Willemsen grijpt laatste strohalm

De Hoevelaken Darts Master bestaat uit 8 speelrondes waarvan alleen de 5 beste resultaten mee tellen in de eindstand.

Al 4 keer behaalde koploper Timmer 10 punten of hoger. Met een goed resultaat in speelronde 5 kon hij een rode loper richting de titel uitrollen. Het was vrijdag misschien wel de laatste kans voor Dennis Willemsen en Bastiaan Florijn om de achtervolging op Timmer in te zetten.

Poule 1

Met 3 tegenstanders uit de top 6 had Withaar had zwaar getroffen. Toch wist “The Warrior” twee maal een leg tegen Niels Kok te pakken. Kok die de laatste tijd veel last heeft van trillende handen wist als 2de speler Arjan Timmer te verslaan. Alleen met een overwinning op De Jong kon Timmer voorkomen dat hij voor het eerst geen poule winnaar zou worden. De Jong begon de laatste en beslissende leg met 125 en 136. Met zijn 7de pijl had hij de wedstrijd via tops kunnen beslissen, maar de zenuwen weerhielden hem. The Heat kwam terug en bleef koel in de afronding.

Timmer (9)
De Jong (8)
N. Kok (6)
Withaar de Jong (2)

Poule 2

De Haas die vorige speelronde geen leg afstond leek op papier wederom een makkelijke avond te krijgen. Marco Boute dacht hier anders over en wist De Haas tot 2 keer toe te verslaat. Toch was dit niet voldoende voor Boute om groepshoofd te worden. Van Eijs verraste vriend en vijand door al zijn wedstrijden te winnen. Bovendien maakte hij met 10 punten kans om speler van de avond te worden, hiervoor was hij wel afhankelijk van de resultaten van Willemsen.

Van Eijs (10)
Boute (7)
De Haas (6)
Sven (2)

Poule 3

Kamphuis had zijn avond niet en ook Van den Hoeven kwam niet in de flow. Hierdoor zag het er lang naar uit dat Van Dijk winnaar zou worden in poule 3. Alleen een 3-0 nederlaag tegen Geurtsen kon hem nog van de koppositie afhouden. Van Dijk heeft om Ajax-Tottenham nog smakelijk gelachen maar trok er duidelijk geen lering uit. Want tegen Geurtsen deed het zelfde scenario zich voor. Geurtsen maakte in korte tijd 3 punten en voor Van Dijk viel had doek. Dit betekende voor Van den Hoeven zijn 2de groepsoverwinning en een 3de positie op de ranglijst.

Van den Hoeven (8)
Van Dijk (7)
D. Geurtsen (6)
Kamphuis (3)

Poule 4

Het had er alle schijn van dat Timmer na gisteravond in ieder geval van één concurrent afscheid kon nemen. Want zijn beide concurrenten kwamen uit in poule 4. In poule 4 speelden ook Van de Bunt en Niemeijer van dartclub New Heroes. Ondanks hun zware loting wisten beide spelers het de nummer 2 en 3 van de competitie lastig te maken. Van de Bunt was als eerste aan de beurt en pakte een punt tegen Florijn. Gevolgd door Niemeijer die op zijn beurt een punt pakte tegen Willemsen. Ook tegen Florijn wist Nijmeijer een punt te pakken. Florijn behaalde wel een overwinning (2-1) tegen Willemsen maar dat was niet meer voldoende om groepswinnaar te worden. Hierdoor lijkt Florijn af te haken voor de eindoverwinning.

Willemsen (11)
Florijn (8)
Van de Bunt (4)
Niemeijer (3)

Winnaar van de avond: Van Eijs – Willemsen

Van Eijs en Willemsen eindigden exact gelijk, een onderling moest daarom de doorslag geven voor wie de winnaar van de avond zou worden. Van Eijs was duidelijk de under dog maar verweerde zich kranig. Willemsen kreeg zelfs enkele match darts tegen maar uiteindelijk verzilverde hij het extra bonus punt. Het spel van Van Eijs maakte indruk op het publiek en hij speelde zich met zijn optreden de top 10 binnen. Willemsen liep met zijn optreden 2 punten in op Timmer.

Halve finales

Van Eijs – Timmer 2-0
Van den Hoeven – Willemsen 1-2

Finale

Van Eijs – Willemsen 2-1

Tobias van Eijs kreeg in de finale de kans om zich te revancheren tegen Dennis Willemsen. Waar hij eerder op de avond nog met 2-1 verloor wist Van Eijs de stand in de finale om te draaien. Extra punten leverde het niet op maar Van Eijs schaarde zich wel in een illuster rijtje met darters. De volgende namen wisten allemaal de finale van een speelronde te winnen.

Ronde 1: Niels Kok
Ronde 2: Arjan Timmer
Ronde 3: Milan van den Hoeven
Ronde 4: Dennis de Haas
Ronde 5: Tobias van Eijs