Historie

In de historie van de Hoevelaken Darts Organisation is er één dartclub die niet ongenoemd kan blijven.

De Wiekwerpers

Op 12 januari 2018 naar aanloop van het SCH Open gaven John Kok en Edwin de Jong vorm aan hun eigen dartclub, De Wiekwerpers. Nog diezelfde avond sloot Jan Brons zich aan als coach. In navolging van Milan van de Hoeven en Maarten Julsing liep het aantal inschrijvingen in rap tempo op. Lang leek te club alleen een digitaal leven te leiden. Met name Marco Boute uitte hierover zijn ongenoegen.

SCH Open (alternatief)

Het is 12 januari 2019. Die morgen ontvangen veel Hoevelakense darters, waaronder De Wiekwerpers, een SMS-je met de tekst “SCH Open afgelast”. Het grootste jaarlijks gespeelde darttoernooi van Hoevelaken word afgeblazen omdat er geen dartborden beschikbaar zijn. De Wiekwerpers springen hierop in en organiseren een alternatief toernooi in Sportcafé De Slag. Onderanderen Dennis de Haas neemt deel aan dit toernooi hij en Edwin de Jong bespreken de dagen na het toernooi hoe ze het succes een vervolg kunnen geven.

Hoevelaken Darts Masters

Slechts 4 dagen na hun eerste toernooi (de kater net te boven) kondigen De Wiekwerpers hun volgende evenement aan, de Hoevelaken Darts Masters 2019. Enkele bekende van de club schrijven zich in maar van een hype is nog geen sprake. Tot marketing strateeg Peter van den Berg word aangetrokken. Hij veegt het lokaal gerichte merk “De Wiekwerpers” van tafel en komt met een mondiaal concept.

HDO

Vanaf dat moment gaat het organiseren verder onder de naam Hoevelaken Darts Organisation. De Wiekwerpers blijven als dartclub bestaan en vallen vanaf dat moment onder de HDO. Het vernieuwde concept blijkt een gouden greep als snel melden ook clubs als D.C. SamSam en Café Lobbes zich aan.

Zoektocht naar een thuishaven

Door de snelle groei en toenemende populariteit is de HDO zoekende naar een geschikt onderkomen. Een zoektocht die niet lang zal duren want de dart organisatie voelt zich al snel thuis in het gedateerde Sportcafé De Slag. Eigenaar Hans Root sluit de darters in zijn armen en bied zich aan als sponsor.

Ook Niemeijer Amersfoort en stukadoorsbedrijf Geurtsen worden als sponsor binnen gehaald. De HDO besluit dit geld te investeren in dart materiaal. Martin Schreuders (Financial Director) gaat namens de HDO de samenwerking aan met een leverancier. Stage manager Maarten Julsing laat 3 mobiele wedstrijdbanen ontwikkelen.

Hoge verwachtingen bij opening

In korte tijd heeft de HDO zich gepresenteerd als de organisatie die het darten in Hoevelaken weer op de kaart gaat zetten. Hierdoor trekt de organisatie veel aandacht en zijn de verwachtingen hoog tijdens de officiële opening op 8 maart 2019.

Op ludieke wijze presenteren Milan van de Hoeven en Edwin de Jong de Hoevelaken Darts Organisation. Gevolgd door een geslaagd toernooi dat word gewonnen door Jeroen Taat. Ook de media is overtuigd zo valt er de volgende dag in de krant te lezen.