Hoevelaken Open 2024

Dartteam Jägerbar, met Kay-Arne Kamphuis en Jim Geurtsen heeft gisteravond na een bloedstollende finale beslag weten te leggen op het Hoevelaken Open 2024. Jägerbar en De Slappe Worpen (Mylan Hak en Max ter Heerdt) waren de enige teams die de groepsfase zonder nederlaag afsloten. Voor Hak en Ter Heerdt kwam er één ronde later al een einde aan het toernooi door 1-4 van Bully Boys te verliezen.

Kamphuis en Geurtsen wisten het goede spel wel voort te zetten in knock-out fase en bereikte via Café Lobbes 2 (4-0) en ’t Kreugje 2 (1-4) de finale. In die finale troffen ze Maarten Julsing en Milan van den Hoeven. Het was een prachtige finale met goed spel en een gelijk opgaande stand. Met een 4-4 stand en een alles beslissende laatste leg wist de Jägerbar als eerste de verlossende dubbel te vinden en kroonde zich daarmee tot winnaar van het prestigieuze Hoevelaken Open.

Kamphuis en Geurtsen 1ste winnaarsronde Hoevelaken Open

De hoogtepunten van de Winnaarsronde in het dartstoernooi waren te vinden in de boeiende kwartfinales, waar ’t Kreugje 2, Jägerbar, De Tripelliers en Bully Boys als winnaars uit de bus kwamen. ’t Kreugje 2 overtrof Mijnveld met een 4-2 overwinning met dankzij strakke uitworpen van Noordzij. De kwartfinale betekende een struikelblok voor café Lobbes, Jägerbar domineerde Café Lobbes 2 met een indrukwekkende 4-0 en De Tripelliers versloeg Café Lobbes 1 met 3-1. De Slappe Worpen die sterk aan het toernooi begonnen moesten hun meerdere herkennen in Bully Boys (4-1).

De halve finales onthulden de vastberadenheid van Kamphuis en Geurtsen (Jägerbar) met een overtuigende 4-1 overwinning op ’t Kreugje 2, terwijl Bully Boys met een nipte 4-3 overwinning De Tripelliers versloeg. De apotheose van de Winnaarsronde was een zinderende finale tussen Jägerbar en Bully Boys, waarbij Jägerbar uiteindelijk zegevierde met een adembenemende 5-4 overwinning, waarmee ze de Winnaarsronde op schitterende wijze afsloten en Kamphuis nog net op tijd thuis was om bij zijn geplande diner met vrienden aan te sluiten.

Uitslagen

KwartfinalesUitslag
‘t Kreugje 2 – Mijnveld4-2
Jägerbar – Café Lobbes 24-0
De Tripelliers – Café Lobbes 13-1
De Slappe Worpen – Bully Boys1-4
Halve finales
‘t Kreugje 2 – Jägerbar1-4
De Tripelliers – Bully Boys3-4
Finale
Jägerbar – Bully Boys5-4
Bouw en Willemsen 1ste verliezersronde Hoevelaken Open

In de Verliezersronde van het dartstoernooi zagen we boeiende kwartfinales, waarbij DC Kruiskamp, De Sloopkogels, Bouw & Swoosh en Pijlen met pils de overhand hadden en doorgingen naar de halve finales. DC Kruiskamp versloeg Lagemaat met 3-1 in de halve finale, terwijl Bouw & Swoosh indruk maakte met een overtuigende 4-0 overwinning op Pijlen met pils. Het niveau hoog en deed zeker niet onder voor de winnaarsronde, met name een prachtige 115 checkout van Lars van Looijengoed maakte indruk (DC Kruiskamp). Met Bouw & Swoosh en DC Kruiskamp had finale dan ook een prachtig affiche, het werd een intens duel, waarbij de ervaring van Bouw & Swoosh uiteindelijk het verschil maakte en triomfeerde met een 5-1 overwinning, waarmee ze de verliezersronde met succes afsloten. Willemsen stond al vaak op het HDO podium maar dit was de eerste keer dat hij de hoogste trede mocht staan, zij het van de verliezersronde.

Uitslagen

KwartfinalesUitslag
DC Kruiskamp – Kreugbazen4-2
De Sloopkogels – Lagemaat3-4
Raya van Mattaveld – Bouw & Swoosh1-4
Team Van Duijn – Pijlen met pils0-4
Halve finales
DC Kruiskamp – Lagemaat3-1
Bouw & Swoosh – Pijlen met pils4-0
Finale
DC Kruiskamp – Bouw & Swoosh5-1