StayHome League I

Door de eerste harde lockdown uit de Nederlandse geschiedenis was de HDO genoodzaakt de reguliere competitie stil te leggen en over te gaan op een online toernooi. Met uitzondering van de finale speelde spelers vanaf hun eigen locatie tegen elkaar via een video verbinding. De meeste opvallende namen die na één ronde het toernooi mochten verlaten waren de sterk spelende Bastiaan Florijn en Coen Bos. Laatste genoemde viel niet alleen op door zijn goede spel maar mede door opvallende outfit die hij (net als Aron Kok) droeg.

In de tweede ronde hing favoriet Dennis de Haas aan een zijde draadje. Ondanks een 101 check en enkele match darts wist Maarten Julsing zijn kansen niet te verzilveren tegen “The Red Destroyer”. De halve finales en finale werden op neutraal terrein gespeeld. In de eerste halve finale kwam Raymond Buis knap op een 2-0 voorsprong maar zag De Jong terug komen tot 2-2 en in de beslissende leg met 180 beginnen. Uiteindelijk wist Buis toch de finale te bereiken door eerder zijn dubbel te vinden. Willemsen vocht tegen De Haas voor het tweede finale ticket maar kon na de 1-1 het hoge gemiddelde (56) niet meer bijbenen.

Door het goede spel van De Haas vreesde men in de finale voor een wolk over. Maar Buis bleef aardig in het spoor door zijn favoriete T19 regelmatig te raken. Toch was dit niet voldoende om een 2-0 achterstand te voorkomen. Buis wist nog wel tot 2-1 te komen maar gaf De Haas in de laatste leg veel ruimte op de dubbels. De Haas nam alle tijd en besliste het toernooi met madhouse.

De Haas op cruise control naar zege

Uitslagen